Reacties

"Marcel, ik wil je hartelijk danken voor afgelopen zaterdag. De manier waarop jij sprak was zo mooi, alsof jij Tjerk persoonlijk kende. Het heeft ons heel erg goed gedaan."

Vriendelijke groet, Yvonne, Roosmarijn en Rick

 

"Afgelopen 25 juni is onze Jacob op ruim 93-jarige leeftijd overleden. Verdrietig natuurlijk, maar ook dankbaar voor zijn mooie jaren. En dan begint er een toch wel drukke week, ondanks de fijne hulp van DELA.  De uitvaartverzorger gaf ons de mogelijkheid om een uitvaartspreker te vragen. In eerste instantie dachten wij dat we dat zelf wel even te gaan doen, maar toen kwamen er ook vragen: Wie gaat dat doen? Hoe moeten we dat doen? Wat moet er dan in zitten? Waar halen we alle informatie vandaan? Wat als door eventuele emoties het verhaal niet goed uit de verf komt en dat afbreuk doet aan het herdenken van Jacob? 

Een paar dagen later hebben we alsnog DELA  gevraagd of zij nog iemand wisten die voor ons geschikt was en op korte termijn beschikbaar was natuurlijk. En zo kwamen we bij Marcel Kwint terecht.  Je belde nog dezelfde avond en we maakten een afspraak voor de volgende morgen. Er was direct een klik. Door jouw gestructureerde aanpak en soms diepgaande  vragen werden wij gedwongen om in onze geheugens te graven en diep na te denken ook over gevoelens en emoties. Voor mij persoonlijk was het gesprek al het begin van de verwerking van mijn rouwproces. Dit heeft mij enorm geholpen en daar ben ik je voor altijd dankbaar voor!

Je kunt dus voor mensen veel meer zijn dan alleen iemand die een verhaal vertelt en dat is van grote meerwaarde! Ook hebben we met jouw tips en je ervaring het draaiboek van de afscheidsdienst gemaakt. En is alles perfect en vooral mooi verlopen. 

Jouw verhaal was een ware en mooie weergave van Jacobs levensloop. Ook beschreef is wie en hoe jij was. De manier waarop je dat uitgevoerd hebt in combinatie met de muziek en de foto's, hebben geleid tot een zeer waardig en memorabel afscheid voor naasten, familie en kennissen waarbij  we enkel positieve feedback hebben gehad.

Ik zou jou dan ook zeer aanbevelen als de gelegenheid zich voordoet en wil je namens de familie hartelijk bedanken."

Marcel

 

"Marcels warme en empathische aanpak raakte ons diep. Zijn vermogen om persoonlijke elementen te structureren tot een typerend levensverhaal is bewonderingswaardig. Marcel, bedankt voor je zorg, je aandacht en je buitengewone talent. Dit maakte dat we ondanks alle verdriet onze liefste mem konden eren met de meest liefdevolle ceremonie."

Jaap

 

"Wij, "de familie Rodenhuis" hebben via de DELA uitvaartverzorger, Marcel Kwint als spreker aangeboden gekregen. Dit was echt een schot in de roos. Marcel neemt echt de tijd voor je, geeft tips, en geeft gaandeweg in het gesprek al aan hoe het verhaal gaat lopen. Ook een dag later, dat wij nog wat dingen aandroegen, werd dit naadloos in het verhaal meegenomen.

Marcel, heel erg bedankt dat jij voor ons het levensverhaal van onze Man, Pa en Opa zo goed en luchtig hebt voorgedragen op deze moeilijke dag.

Wij mochten vanuit de familie en vrienden de nodige complimenten ontvangen voor de fijne voordracht, die was duidelijk en hartverwarmend."

Margo, Alex en Fiona, Frank en Dilyana en de kleinkinderen

 

"Beste Marcel, wij hebben jouw bezoek (tijdens het gesprek bij leven) als bijzonder prettig ervaren. De gesprekken hadden voor ons veel waarde en al snel werd er besloten dat jij de spreker zou zijn bij de uitvaart van Joop. Inmiddels heeft deze plaatsgevonden en wij als familie hebben een heel erg fijne herinnering aan deze toch wel droevige periode. Jou te ontmoeten en te horen spreken voelde voor ons als een warm bad. Alles werd prima verwoord en was met zorg en geduld door jou op papier gezet.

Onze hartelijke dank voor de waardevolle bijdrage."

Bertha, kinderen en kleinkinderen

 

"Marcel, bedankt voor het spreken tijdens de uitvaart van mijn vrouw, onze (schoon) moeder en oma. Marcel kan de persoon om wie het gaat mooi weergeven in het levensverhaal, zoals de persoon was. Marcel heeft een hele fijne stem om naar te luisteren, rustig en integer. Marcel heeft ons voor deze uitvaart veel werk uit handen genomen, het was een fijne manier van samenwerken."

Hans en familie

 

"Onze familie is je dankbaar dat je bij het overlijden van onze vader wilde spreken. Je deed het rustig en kwam warm over. Het afscheid voldeed op deze manier geheel aan onze wens. Onze dank hiervoor Marcel."

Thomas

 

"Nadat bekend werd dat onze moeder niet lang meer te leven had, wilde zij graag zelf haar uitvaartdienst regelen. Zo ook het levensverhaal van haar. Omdat niet iedere spreker "een gesprek bij leven" doet, zijn wij via een tip bij Marcel terecht gekomen. Marcel is direct gekomen en heeft het verhaal van onze moeder zo opgeschreven zoals ze het zelf wilde. Marcel stelde de juiste vragen, ook aan ons en onze vader, over haar levensloop. Vanaf het moment dat ze een klein meisje was, verkering kreeg met onze vader, trouwde, kinderen kreeg, beppe werd, tot aan het moment dat ze te horen kreeg dat ze terminaal was. Onze moeder heeft het geschreven verhaal van Marcel nog kunnen lezen en was er zeer content mee, alles klopte. Bij de uitvaartdienst vertelde Marcel onze moeder haar verhaal met zijn fijne rustige, kalme stem. Marcel straalt niet alleen rust uit, maar geeft ook rust... dat geeft een heel fijn gevoel voor ons als naasten. Van verschillende genodigden hebben wij dan ook te horen gekregen dat het een ontzettend mooie uitvaartdienst was, mede door spreker Marcel. Wij zijn Marcel dan ook erg dankbaar voor wat hij heeft betekend voor ons en onze moeder."

Namens de familie, Finnie

 

"Marcel Kwint heeft voor ons een hele  mooie uitvaart van mijn vader verzorgd. Hij heeft een warme toespraak gehouden zoals wij het voor ogen hadden. Iedere vriend en familielid die bij de uitvaart aanwezig was , die zei dat je een hele goede rustige spreker was en die echt over mijn vader vertelde hoe die was.

Dankjewel Marcel, namens de hele familie."

Arjen

 

"Kort na het overlijden van mijn vrouw  maakten wij kennis met Marcel. De uitvaartondernemer vond dat Marcel voor ons een zeer geschikte spreker zou zijn bij de uitvaart van mijn lieve vrouw, moeder en oma. Marcel kwam bij ons thuis om zich te verdiepen in het leven van mijn vrouw. Samen met kinderen en kleinkinderen hebben we die middag op een heel plezierige manier beleefd, ondanks het grote verdriet. Er werd zelfs veel gelachen bij het ophalen van alle herinneringen. Marcel heeft van alle aantekeningen die hij die middag maakte, een prachtig "In Memoriam" geschreven dat echt recht deed aan het leven van mijn vrouw.

Ook de manier waarop hij tijdens de uitvaart sprak, getuigde van veel warmte en betrokkenheid. Kortom, we waren erg blij dat Marcel dit voor ons heeft willen doen.

Nogmaals, heel veel dank."

Jan

 

"We zijn erg blij dat Marcel ons heeft kunnen helpen bij de uitvaart van mijn moeder. Marcel heeft een prettige stem en een rustige uitstraling. Hij heeft het leven van mijn moeder mooi verwoord. We hebben zelfs complimenten gekregen over de hele uitvoering van de uitvaart. Ook het voorgesprek was prettig en bijna therapeutisch. 

Marcel bedankt, veel succes verder met alles."

Esther

 

"Marcel is een rustige, integere persoon die goed naar ons geluisterd heeft. Dit resulteerde in een levensverhaal van onze mem dat voor alle aanwezigen klopte en herkenbaar was. Het was fijn om het spreken aan Marcel uit handen te geven. Zo konden wij als nabestaanden in rust en vertrouwen afscheid nemen van onze mem. Dank je wel Marcel."

Immie

 

"Beste Marcel, dank voor het maken van het levensverhaal van onze moeder! Dank voor het begeleiden van deze moeilijke dag. Naast het opzetten van ons moeders levensverhaal, waren we ook erg gesteund met het opzetten van een draaiboek van die dag zelf. Mede door jouw inbreng, de mooie verwoording, de rust in de begeleiding en rustig interview is het een fijn en mooie dienst geworden."

Anthony

 

"Beste Marcel, ik heb alle reacties gelezen op de site. Het verwoordt wat ik voel en sluit mij daarbij aan. Het belangrijkste is, dat ik vooral gevoeld en gezien heb, dat door jouw professionele kennis wij aan je hand mee konden lopen. Daardoor is een mooi draaiboek ontstaan met daarin verweven: het verhaal van onze vader met muziek, foto's, video en dankwoord.

Heel veel dank."

Ineke

 

"Beste Marcel, wij willen je graag hartelijk bedanken voor het In Memoriam wat je hebt gemaakt en hebt uitgesproken bij het afscheid van onze man, vader, schoonvader en opa.

Het was voor ons erg belangrijk dat de toonzetting en inhoud in de stijl was van Jan. Niet hoogdravend en niet te veel opsmuk. 

En dat is gelukt, onze dank daarvoor.

We zijn je dankbaar voor de zorgvuldige aandacht die je hieraan hebt besteed. Het resultaat was een boeiend verhaal waarin wij Jans leven herkenden. Dat hebben we veelvuldig terug gehoord van de andere aanwezigen.

Tijdens ons intakegesprek kregen we vertrouwen in je aanpak en merkten dat je veel kennis van zaken en ervaring hebt.

Je hebt ons enorm geholpen."

Harmien, Sido en Margreet

 

"Beste Marcel, heel erg bedankt nog voor je hulp bij het afscheid van mijn moeder. Vanaf ons eerste contact voelde het meteen goed. Je bent oprecht geïnteresseerd  en je laat ruimte aan de familie om het afscheid geheel naar eigen wens in te vullen. Je bent er echt voor de familie. Het gesprek aan de keukentafel was heel prettig. Je stelt de juiste vragen en maakt het verhaal heel persoonlijk. Nogmaals bijzonder dank!"

Stefan

 

"Marcel, bedankt voor de mooie woorden en ons persoonlijke verhaal dat je hebt verteld bij de uitvaart van mijn moeder. Je bent een warme en begripvolle man. Je voelt de sfeer en situatie in een familiegesprek heel goed aan. Je straalt rust en professionaliteit, zonder dat er een afstand ontstaat. 

Mijn zus, ik en de naaste familie hebben door jouw bijdrage op een hele "warme en mooie" manier afscheid van onze (o)ma kunnen nemen."

Hanna

 

"Bedankt voor de mooie woorden die je hebt gesproken tijdens de uitvaart van mijn zus. Je hebt het levensverhaal heel mooi geschreven en voorgedragen. De familie was zeer tevreden en vonden je een prettig en warm persoon."

Hieke

 

"Via een aanbeveling hebben wij Marcel Kwint kunnen winnen als uitvaartspreker voor de uitvaart van onze moeder. Hij kwam bij ons in Drachten langs: goed voorbereid en straalde een rustgevend gevoel uit.

We voerden een gesprek in de vorm van een interview waarbij Marcel informatie van ons kreeg om een treffend beeld van onze moeder te verkrijgen, zodat hij een levensverhaal kon maken. Ik kon merken dat hij zeer ervaren was doordat hij de juiste vragen stelde in de vorm van W-vragen, waarbij hij best wel hardnekkig bleef om een goed antwoord te krijgen en zich niet af liet leiden door andere thema's.

Dit deed hij op zo'n manier dat er zelfs in deze zware tijd voor onze familie, zelfs werd gelachen, wat in de dagen ervoor niet voorkwam. Ik zou wel kunnen zeggen dat het gesprek ertoe heeft bijgedragen om het rouwproces te verlichten.

Tussen dit gesprek en de uitvaart lagen een paar dagen. Hij ontwikkelde zijn toespraak en had tussendoor nog een paar vragen. Toen het ontwerp klaar was, stuurde hij het naar ons ter controle.

Ook stond hij in direct contact met de begeleiding van de uitvaart om het levensverhaal vlekkeloos in het draaiboek van de uitvaart in te bouwen. Marcel Kwint zie ik daarom niet alleen maar als uitvaartspreker, maar ook als volwaardig professioneel begeleider van de uitvaart.

Tijdens de uitvaartceremonie wist hij de aanwezigen mee te nemen in een scenario waarbij zij onze moeder weer voor ogen hadden zoals zij werkelijk was. De uitvaartceremonie verliep exact zoals gepland.

Ik kan Marcel Kwint van harte aanbevelen. Doordat we alles hadden doorgesproken en vooraf zijn doorgegaan, waren wij goed voorbereid op de uitvaart en konden we (mijn vader, zus en ik) ons volledig concentreren op de uitvaart en in gedachten bij onze moeder zijn. We konden terugdenken aan de vele mooie momenten die we met haar hebben mogen beleven, zonder daarbij weg te vallen in onze eigen emoties. Hierdoor zal de uitvaart, hoe treurig het ook is, als een mooi eindmoment van onze moeder in onze gedachten blijven."

Jeroen

 

"We vonden het allemaal een mooie uitvaart en vonden jou een zeer goede, maar vooral een aangename spreker. Voor ons was alles perfect zo en hoop dat het ons helpt alles te verwerken. Respect voor het werk dat je doet."

Wendela

 

"Na het overlijden van onze moeder hebben wij een heel fijn gesprek gehad met Marcel. Hij straalt rust uit, kan goed luisteren, is empathisch, denkt mee en stelt precies de juiste vragen. Dit heeft geresulteerd in een prachtig In Memoriam waar we erg blij mee zijn. De voordracht op de uitvaart was heel mooi. Warm en vol intonatie. Marcel bedankt!"

Minke

 

"Langs deze weg wil ik je nogmaals bedanken voor de fijne en professionele manier waarop je de uitvaart van mijn vader hebt begeleid. De rustige manier en de ingetogenheid van jouw voordracht was precies wat wij wilden. Eenvoud was het sleutelwoord, en dat heb je op een heel goede manier gestalte gegeven. Ook de rust waarmee gesproken werd, heeft bijgedragen tot een vrij ontspannen sfeer. Daarnaast was het draaiboek dat we samen hebben opgesteld de basis voor een respectvol afscheid.

Marcel we danken jou hartelijk voor jouw bijdrage aan de uitvaart. Het was ons een grote steun."

Sjoerd

 

"Je vraagt uitstekend door, en weet zo goed tot de kern van de zaak door te dringen. Mede daardoor is het resultaat een heel herkenbaar en persoonlijk verhaal geworden. Je hebt ons op geweldige wijze ontzorgd, en het levensverhaal van onze moeder op een prachtige manier vorm gegeven. Dankjewel voor jouw rust en empathie. Een absolute aanrader!

Bedankt voor alles! "

Alex

 

"In een heel ontspannen sfeer heeft Marcel met de juiste vragen een mooie en pakkende levensloop van mijn man, vader, grootvader en overgrootvader weten te maken.

Hierdoor kunnen we met een uiterst tevreden gevoel terugkijken op de uitvaartceremonie.

Bedankt Marcel."

Hessel

 

"Marcel kwam bij ons gelijk over als een serieus persoon en hij wist waar hij over praatte. Marcel was ook goed voorbereid en zorgvuldig met de gekozen woorden. We hebben lang met Marcel gezeten en we konden ons verhaal vertellen. Tijdens het gesprek gaf Marcel tips en aandachtspunten om de uitvaart zo soepel mogelijk te laten verlopen. Na het gesprek hadden we een goed gevoel over het In Memoriam dat Marcel daarna ging opstellen. Ons gevoel was juist. Het In Memoriam was prima en met een paar kleine aanpassingen in de tekst was deze compleet. Marcel heeft vervolgens het In Memoriam netjes en keurig voorgedragen en de uitvaart verliep precies hoe wij het in gedachten hadden. Wij willen Marcel dan ook hartelijk danken voor zijn bijdrage en we kunnen Marcel zeker aanbevelen als spreker bij een uitvaart."

Namens de familie, Albert

 

"Namens de familie willen we jou bedanken voor het In Memoriam van Mem, Beppe en overgrootmoeder. Het gesprek vooraf is de opmaat geweest naar een mooi afscheid. Het stellen van de juiste vragen was en is de route geweest naar mooie persoonlijke herinneringen en haar geschiedenis. Geluiden van familie en vrienden na afloop waren: "respect, waardig, plechtig, verbindend en persoonlijk" zoals we haar gekend hebben!

Dan wordt afscheid nemen dus ook een mooie herinnering. Dank daarvoor".

Jan

 

"Marcel, namens mijn familie en mij bedankt voor de mooie woorden die je hebt gesproken tijdens de uitvaart van mijn vader.

Het kwam echt bij ons binnen. Vooral de kleine, persoonlijke dingen die je vertelde, vonden wij heel speciaal."

Robert

 

"Namens ons allen bedanken we jou voor het mooie spreken tijdens de plechtigheid van onze vrouw, mem, skoanmem en beppe. Je nam alle tijd om samen met ons het levensverhaal op te schrijven. We hebben er een goed gevoel aan over gehouden dat je zo'n mooi In Memoriam hebt gemaakt. Een mooi en passend afscheid."

Alina

 

"Namens ons allen bedanken wij jou voor je prachtige bijdrage aan de plechtigheid van onze man, heit, skoanheit en pake.

Het afscheid was helemaal zoals hij het zelf had gewild. Het helpt ons allen het verlies draaglijk te maken en de mooie herinneringen te koesteren."

Willem

 

"Het was een zoektocht om iemand te krijgen om te spreken. Toen kwam onze uitvaartverzorger Wilfred Manning met jouw naam. Wij opzoeken en ja, je sprak ons aan. 

Toen je bij ons kwam voor het levensverhaal van onze mama en oma, voelde het meteen goed en warm. Dit moest zo zijn dat jij ons ging begeleiden. Hoe je ook onze grenzen aangaf en ons het verhaal liet doen met aanvulling van jou... echt heel fijn. Hoe je sprak op het afscheid... warm en duidelijk. Ik zou je iedereen aanraden. Ook vanuit onze kennissenkring was men zo positief over jou. Hartelijk dank voor wat je voor ons hebt betekend.

Lieve groetjes van ons allen."

Martha

 

"We vonden je In Memoriam erg  mooi en gepast. Het werd levendig gemaakt doordat je stukjes van ons gesprek, die we eerder thuis hadden gevoerd, er in had verwerkt.

Tijdens de uitvaartdienst werd het levensverhaal op een rustige en duidelijke manier verteld. Complimenten daarvoor."

Harrie

 

"Nogmaals hartelijk voor je spreektalent op de uitvaart van onze (schoon)vader en opa. We kregen van meerdere mensen te horen hoe mooi en rustig je spreekt. Zelfs mensen die voor de familie op de uitvaart waren gekomen en Leo zelf niet hebben gekend, vertelden ons dat ze een zeer goed beeld hebben gekregen van wie Leo is geweest, puur door de wijze waarop jij de levensloop hebt verteld.

Ook bij ons thuis, waar je onze verhalen over Leo hoorde en er een prachtig In Memoriam van hebt gemaakt (mede door het gebruik van quotes), is door ons als erg prettig ervaren."

Bas en Annelie

 

"Enorm bedankt voor de tijd, aandacht en het werk dat je voor onze familie gedaan hebt. Zonder jou hadden we niet zo'n mooi afscheid van onze (schoon)moeder kunnen houden. Jouw persoonlijke aandacht voor het verhaal van mijn schoonvader was van onschatbare waarde voor hem."

René 

 

"Namens mijn dochters en mijzelf wil ik je bedanken voor je mooie woorden bij het afscheid van mijn man en onze vader. Ook voor de  tijd die je vooraf nam om met ons zijn levensverhaal op te schrijven. Wij kregen van de aanwezigen hele mooie reacties op jouw lezing. Bedankt!"

Lies

 

"Bedankt voor alle tijd en aandacht die je gegeven hebt om het levensverhaal van mijn vader op een uitstekende wijze voor te dragen. 

Ik wil de opmerking van mijn zoon Hylke op de terugweg naar huis met je delen. Hylke zei: "Het leek net alsof die man een band had met opa, alsof hij opa gekend had."  Zo sprekend kwam het door jou vertelde verhaal over!"

Marlous

 

"Marcel heeft het levensverhaal van mijn moeder prachtig geschreven en voorgedragen. Het was een uniek en zeer persoonlijk verhaal, alsof hij haar echt heeft gekend. Haar levensverhaal heeft hij geschreven op basis van een gesprek dat hij op een middag met haar kinderen heeft gehad.

Door zijn manier van vragen stellen en doorvragen haalde hij veel herinneringen weer naar boven. Dat gesprek was voor ons emotioneel en soms confronterend, maar heeft er wel voor gezorgd dat wij dichterbij onze moeder kwamen en dat Marcel haar heeft kunnen beschrijven zoals ze was en wat ze voor ons heeft betekend.

Je bezit een uniek talent. Dankjewel."

Egbert

 

"Bedankt Marcel. Het was een waardig afscheid. Geheel in de gedachtegang van Pim."

Ingrid

 

"Ik wil jou, ook namens de familie, hartelijk bedanken voor alles. Toen je op zaterdagavond om 20.00 uur bij mij kwam, nam je alle tijd en kon je je goed verplaatsen in mensen en in situaties. Marcel, je bent een topper!"

Jacob

 

"Beste Marcel,  we hebben veel lieve en fijne reacties gekregen van het afscheid van Piet. Bedankt voor alles."

Greta

 

"Marcel heeft op de uitvaart van onze oma zo prachtig gesproken. Hij luisterde heel goed naar alle verhalen die we vertelden. En heeft daar een prachtig verhaal van gemaakt. Het was alsof hij mijn oma persoonlijk heeft gekend. Dat vind ik zo knap! Marcels rustige, fijne aanwezigheid op de uitvaart gaf ons kracht. Bedankt Marcel, we zijn je erg dankbaar! Lieve groet."

Marjolein

 

"Bedankt voor het mooie verhaal wat je van onze verhalen hebt gemaakt. Het was precies zoals ze was. Verschillende mensen vertelden dat ze het allemaal heel herkenbaar vonden. We zien met een positieve blik op de uitvaart terug."

Clara

 

"Voor de uitvaart van mijn moeders man, onze vader en "pake" zochten wij een spreker die de levensloop van hem onder woorden kon brengen. Marcel wist door het stellen van de juiste vragen niet alleen de levensloop van onze vader prachtig te beschrijven, maar ook de persoon die hij was te verwoorden. Daarnaast is Marcel een erg aangename man om mee in gesprek te gaan en secuur in zijn werkzaamheden. Er was al snel een volledig vertrouwen van onze kant dat Marcel de juiste spreker voor onze vader was. Marcel beschikt over een hele aangename en rustige stem om naar te luisteren. Dat brengt troost tijdens de ceremonie. Nogmaals Marcel, hartelijk bedankt, jouw prachtige woorden en troost die wij hierin hebben gevonden in deze emotionele periode voor ons."

Ewald

 

"Het was erg fijn om met Marcel samen te werken. Het eerste gesprek en de kennismaking gaf ons meteen een goed gevoel. Dit werd ook bevestigd door alle mooie reacties na de uitvaart. Het verhaal gaf mijn vader op een mooie en eerlijke manier weer, precies zoals hij was.

Heel erg bedankt Marcel."

Andrea

 

"Mijn vader overleed plotseling. Ik vond het belangrijk dat er een spreker kwam op de crematie die mijn vader zijn verhaal kon vertellen zoals hij was. Na wat zoekwerk kwam ik in contact met Marcel. Marcel was bereid om in een kort tijdsbestek te spreken op de crematie. Ik had gelijk een goed gevoel bij Marcel. Hij kon aansluiten bij onze vraag, zoals het uitspreken van Friese uitspraken. Dezelfde avond kwam Marcel bij mij thuis om samen met een aantal familieleden mijn vader zijn verhaal door te nemen. Hij nam uitgebreid de tijd om zich in mijn vader als persoon te verdiepen en belevingen van mij als dochter, zijn schoonzoon, broer en zussen mee te nemen. Ook dacht hij mee bij het opstellen van een draaiboek van de crematiedienst.

Marcel benoemde dat hij mijn vader zijn verhaal zou uitwerken en sprak af de volgende avond het verhaal aan mij telefonisch voor te lezen om de inhoud te verifiëren. Het verhaal was prachtig wat Marcel tijdens de dienst vertelde. 

Ik ben zeer tevreden met Marcel als spreker en weet zeker dat mijn vader dat ook zou zijn geweest met zijn verhaal.

Marcel heb ik als zeer persoonlijk, kundig, meedenkend en professioneel ervaren."

Anna

 

"Voor een review geef ik het hoogste aantal sterren.

Het was een heel mooi verhaal en het gaf het leven van mijn moeder weer zoals ze was.

Liefdevol en met diepgang."

Coriene

 

"Mede door de bijdrage van Marcel aan- en het leiden van de afscheidsdienst van mijn vader kan ik deze periode met een goed/warm gevoel afsluiten en er op terugkijken. Het is een mooie herinnering geworden aan mijn vader en mijn vader heeft het waardige afscheid gekregen dat hij verdiende. Marcel is bij mijn moeder thuis geweest voor een gesprek over het leven van haar man, mijn/onze vader en opa. Dit gesprek, de woorden die zijn gezegd heeft hij kunstig verweven in het In Memoriam dat hij heeft gemaakt. De avond voordat de dienst plaatsvond, heeft Marcel het voorgelezen, dit hebben we als waardevol ervaren. Het is fijn om het al een keer gehoord te hebben en te weten wat er gezegd wordt. Dit samen met het draaiboek dat hij voor ons gemaakt heeft, geeft houvast in een voor ons moeilijke/verdrietige tijd. Marcel: Dank je wel!

Marja

 

"Ik heb Marcel een aantal jaren mogen meemaken als spreker bij uitvaarten. Met zorgvuldig uitgekozen woorden weet Marcel iemands leven dusdanig te verwoorden dat het voelt alsof diegene nog even heel dichtbij is. Daarbij heeft Marcel een warme en mooie vertelstem met een prachtige intonatie. Af en toe wisten jouw liefdevolle woorden ook mij te ontroeren, wat ik heel bijzonder vind. Marcel, bedankt voor de talloze keren dat ik naar je heb mogen luisteren. Voor mij ben je een talentvolle uitvaartspreker die zich zeer professioneel weet te presenteren."

Taede

 

"Prachtig, dat hoorden we van iedereen. Zo mooi verteld, niet voorgelezen, echt verteld. Het gaf ons als nabestaanden, een heel goed gevoel. Daarnaast werd alles in goede banen geleid, zodat alles duidelijk was en vlot verliep. Nogmaals, heel veel dank, Marcel."

Jolanda

 

"Dankjewel voor het In Memoriam van mijn vader. Het is erg fijn deze tekst te hebben. Nogmaals hartelijk bedankt voor het leiden van de afscheidsceremonie, ik ben u dankbaar."

Jitty

 

"Echt mooi gesproken. Nogmaals bedankt, Marcel!"

Rinskje

 

"Wij willen je met heel ons hart danken voor de bijzondere woorden welke ons de ondersteunende kracht hebben gegeven om door te gaan in deze moeilijke tijd."

Lubbert

 

"Dank je wel en ik ben heel dankbaar hoe jij het voor ons hebt gedaan."

Joke

 

"Dank voor je prachtige bijdrage. Jij bent een woordkunstenaar."

Hinke

 

"Hartstikke bedankt Marcel. Je was een grote steun voor ons."

Sander