Reacties

"Namens de familie willen we jou bedanken voor het In Memoriam van Mem, Beppe en overgrootmoeder. Het gesprek vooraf is de opmaat geweest naar een mooi afscheid. Het stellen van de juiste vragen was en is de route geweest naar mooie persoonlijke herinneringen en haar geschiedenis. Geluiden van familie en vrienden na afloop waren: "respect, waardig, plechtig, verbindend en persoonlijk" zoals we haar gekend hebben!

Dan wordt afscheidnemen dus ook een mooie herinnering. Dank daarvoor".

Jan

 

"Marcel, namens mijn familie en mij bedankt voor de mooie woorden die je hebt gesproken tijdens de uitvaart van mijn vader.

Het kwam echt bij ons binnen. Vooral de kleine, persoonlijke dingen die je vertelde vonden wij heel speciaal."

Robert

 

"Namens ons allen bedanken we jou voor het mooie spreken tijdens de plechtigheid van onze vrouw, mem, skoanmem en beppe. Je nam alle tijd om samen met ons het levensverhaal op te schrijven. We hebben er een goed gevoel aan over gehouden dat je zo'n mooi In Memoriam hebt gemaakt. Een mooi en passend afscheid."

Alina

 

"Namens ons allen bedanken wij jou voor je prachtige bijdrage aan de plechtigheid van onze man, heit, skoanheit en pake.

Het afscheid was helemaal zoals hij het zelf had gewild. Het helpt ons allen het verlies draaglijk te maken en de mooie herinneringen te koesteren."

Willem

 

"Het was een zoektocht om iemand te krijgen om te spreken. Toen kwam onze uitvaartverzorger Wilfred Manning met jouw naam. Wij opzoeken en ja, je sprak ons aan. 

Toen je bij ons kwam voor het levensverhaal van onze mama en oma, voelde het meteen goed en warm. Dit moest zo zijn dat jij ons ging begeleiden. Hoe je ook onze grenzen aangaf en ons het verhaal liet doen met aanvulling van jou... echt heel fijn. Hoe je sprak op het afscheid... warm en duidelijk. Ik zou je iedereen aanraden. Ook vanuit onze kennissenkring was men zo positief over jou. Hartelijk dank voor wat je voor ons hebt betekend.

Lieve groetjes van ons allen."

Martha

 

"We vonden je In Memoriam erg  mooi en gepast. Het werd levendig gemaakt doordat je stukjes van ons gesprek, die we eerder thuis hadden gevoerd, er in had verwerkt.

Tijdens de uitvaartdienst werd het levensverhaal op een rustige en duidelijke manier verteld. Complimenten daarvoor."

Harrie

 

"Nogmaals hartelijk voor je spreektalent op de uitvaart van onze (schoon)vader en opa. We kregen van meerdere mensen te horen hoe mooi en rustig je spreekt. Zelfs mensen die voor de familie op de uitvaart waren gekomen en Leo zelf niet hebben gekend, vertelden ons dat ze een zeer goed beeld hebben gekregen van wie Leo is geweest, puur door de wijze waarop jij de levensloop hebt verteld.

Ook bij ons thuis, waar je onze verhalen over Leo hoorde en er een prachtig In Memoriam van hebt gemaakt (mede door het gebruik van quotes), is door ons als erg prettig ervaren."

Bas en Annelie

 

"Enorm bedankt voor de tijd, aandacht en het werk dat je voor onze familie gedaan hebt. Zonder jou hadden we niet zo'n mooi afscheid van onze (schoon)moeder kunnen houden. Jouw persoonlijke aandacht voor het verhaal van mijn schoonvader was van onschatbare waarde voor hem."

René 

 

"Namens mijn dochters en mijzelf wil ik je bedanken voor je mooie woorden bij het afscheid van mijn man en onze vader. Ook voor de  tijd die je vooraf nam om met ons zijn levensverhaal op te schrijven. Wij kregen van de aanwezigen hele mooie reacties op jouw lezing. Bedankt!"

Lies

 

"Bedankt voor alle tijd en aandacht die je gegeven hebt om het levensverhaal van mijn vader op een uitstekende wijze voor te dragen. 

Ik wil de opmerking van mijn zoon Hylke op de terugweg naar huis met je delen. Hylke zei: "Het leek net alsof die man een band had met opa, alsof hij opa gekend had."  Zo sprekend kwam het door jou vertelde verhaal over!"

Marlous

 

"Marcel heeft het levensverhaal van mijn moeder prachtig geschreven en voorgedragen. Het was een uniek en zeer persoonlijk verhaal, alsof hij haar echt heeft gekend. Haar levensverhaal heeft hij geschreven op basis van een gesprek dat hij op een middag met haar kinderen heeft gehad.

Door zijn manier van vragen stellen en doorvragen haalde hij veel herinneringen weer naar boven. Dat gesprek was voor ons emotioneel en soms confronterend, maar heeft er wel voor gezorgd dat wij dichterbij onze moeder kwamen en dat Marcel haar heeft kunnen beschrijven zoals ze was en wat ze voor ons heeft betekend.

Je bezit een uniek talent. Dankjewel."

Egbert

 

"Bedankt Marcel. Het was een waardig afscheid. Geheel in de gedachtegang van Pim."

Ingrid

 

"Ik wil jou, ook namens de familie, hartelijk bedanken voor alles. Toen je op zaterdagavond om 20.00 uur bij mij kwam, nam je alle tijd en kon je je goed verplaatsen in mensen en in situaties. Marcel, je bent een topper!"

Jacob

 

"Beste Marcel,  we hebben veel lieve en fijne reacties gekregen van het afscheid van Piet. Bedankt voor alles."

Greta

 

"Marcel heeft op de uitvaart van onze oma zo prachtig gesproken. Hij luisterde heel goed naar alle verhalen die we vertelden. En heeft daar een prachtig verhaal van gemaakt. Het was alsof hij mijn oma persoonlijk heeft gekend. Dat vind ik zo knap! Marcels rustige, fijne aanwezigheid op de uitvaart gaf ons kracht. Bedankt Marcel, we zijn je erg dankbaar! Lieve groet."

Marjolein

 

"Bedankt voor het mooie verhaal wat je van onze verhalen hebt gemaakt. Het was precies zoals ze was. Verschillende mensen vertelden dat ze het allemaal heel herkenbaar vonden. We zien met een positieve blik op de uitvaart terug."

Clara

 

"Voor de uitvaart van mijn moeders man, onze vader en "pake" zochten wij een spreker die de levensloop van hem onder woorden kon brengen. Marcel wist door het stellen van de juiste vragen niet alleen de levensloop van onze vader prachtig te beschrijven, maar ook de persoon die hij was te verwoorden. Daarnaast is Marcel een erg aangename man om mee in gesprek te gaan en secuur in zijn werkzaamheden. Er was al snel een volledig vertrouwen van onze kant dat Marcel de juiste spreker voor onze vader was. Marcel beschikt over een hele aangename en rustige stem om naar te luisteren. Dat brengt troost tijdens de ceremonie. Nogmaals Marcel, hartelijk bedankt, jouw prachtige woorden en troost die wij hierin hebben gevonden in deze emotionele periode voor ons."

Ewald

 

"Het was erg fijn om met Marcel samen te werken. Het eerste gesprek en de kennismaking gaf ons meteen een goed gevoel. Dit werd ook bevestigd door alle mooie reacties na de uitvaart. Het verhaal gaf mijn vader op een mooie en eerlijke manier weer, precies zoals hij was.

Heel erg bedankt Marcel."

Andrea

 

"Mijn vader overleed plotseling. Ik vond het belangrijk dat er een spreker kwam op de crematie die mijn vader zijn verhaal kon vertellen zoals hij was. Na wat zoekwerk kwam ik in contact met Marcel. Marcel was bereid om in een kort tijdsbestek te spreken op de crematie. Ik had gelijk een goed gevoel bij Marcel. Hij kon aansluiten bij onze vraag, zoals het uitspreken van Friese uitspraken. Dezelfde avond kwam Marcel bij mij thuis om samen met een aantal familieleden mijn vader zijn verhaal door te nemen. Hij nam uitgebreid de tijd om zich in mijn vader als persoon te verdiepen en belevingen van mij als dochter, zijn schoonzoon, broer en zussen mee te nemen. Ook dacht hij mee bij het opstellen van een draaiboek van de crematiedienst.

Marcel benoemde dat hij mijn vader zijn verhaal zou uitwerken en sprak af de volgende avond het verhaal aan mij telefonisch voor te lezen om de inhoud te verifiëren. Het verhaal was prachtig wat Marcel tijdens de dienst vertelde. 

Ik ben zeer tevreden met Marcel als spreker en weet zeker dat mijn vader dat ook zou zijn geweest met zijn verhaal.

Marcel heb ik als zeer persoonlijk, kundig, meedenkend en professioneel ervaren."

Anna

 

"Voor een review geef ik het hoogste aantal sterren.

Het was een heel mooi verhaal en het gaf het leven van mijn moeder weer zoals ze was.

Liefdevol en met diepgang."

Coriene

 

"Mede door de bijdrage van Marcel aan- en het leiden van de afscheidsdienst van mijn vader kan ik deze periode met een goed/warm gevoel afsluiten en er op terugkijken. Het is een mooie herinnering geworden aan mijn vader en mijn vader heeft het waardige afscheid gekregen dat hij verdiende. Marcel is bij mijn moeder thuis geweest voor een gesprek over het leven van haar man, mijn/onze vader en opa. Dit gesprek, de woorden die zijn gezegd heeft hij kunstig verweven in het In Memoriam dat hij heeft gemaakt. De avond voordat de dienst plaatsvond, heeft Marcel het voorgelezen, dit hebben we als waardevol ervaren. Het is fijn om het al een keer gehoord te hebben en te weten wat er gezegd wordt. Dit samen met het draaiboek dat hij voor ons gemaakt heeft, geeft houvast in een voor ons moeilijke/verdrietige tijd. Marcel: Dank je wel!

Marja

 

"Ik heb Marcel een aantal jaren mogen meemaken als spreker bij uitvaarten. Met zorgvuldig uitgekozen woorden weet Marcel iemands leven dusdanig te verwoorden dat het voelt alsof diegene nog even heel dichtbij is. Daarbij heeft Marcel een warme en mooie vertelstem met een prachtige intonatie. Af en toe wisten jouw liefdevolle woorden ook mij te ontroeren, wat ik heel bijzonder vind. Marcel, bedankt voor de talloze keren dat ik naar je heb mogen luisteren. Voor mij ben je een talentvolle uitvaartspreker die zich zeer professioneel weet te presenteren."

Taede

 

"Prachtig, dat hoorden we van iedereen. Zo mooi verteld, niet voorgelezen, echt verteld. Het gaf ons als nabestaanden, een heel goed gevoel. Daarnaast werd alles in goede banen geleid, zodat alles duidelijk was en vlot verliep. Nogmaals, heel veel dank, Marcel."

Jolanda

 

"Dankjewel voor het In Memoriam van mijn vader. Het is erg fijn deze tekst te hebben. Nogmaals hartelijk bedankt voor het leiden van de afscheidsceremonie, ik ben u dankbaar."

Jitty

 

"Echt mooi gesproken. Nogmaals bedankt, Marcel!"

Rinskje

 

"Wij willen je met heel ons hart danken voor de bijzondere woorden welke ons de ondersteunende kracht hebben gegeven om door te gaan in deze moeilijke tijd."

Lubbert

 

"Dank je wel en ik ben heel dankbaar hoe jij het voor ons hebt gedaan."

Joke

 

"Dank voor je prachtige bijdrage. Jij bent een woordkunstenaar."

Hinke

 

"Hartstikke bedankt Marcel. Je was een grote steun voor ons."

Sander